OVER ONS

Tot op de dag van vandaag zijn de huidige eigenaren, Matthijs en Hanneke Edink, zeer gedreven in het voortzetten van de befaamdheid welke het restaurant geniet. Persoonlijke aandacht, gastvrijheid, sfeer, een uitstekende kwaliteit prijsverhouding en regelmatig terugkerende  culinaire thema’s  zijn de sleutels tot het succes.

Voor de kwaliteit prijsverhouding kreeg het Restaurant Theehuis Uddelermeer een vermelding in het blad ‘Lekker’!

GESCHIEDENIS EN FAAM

Op 2 juni 1923 werd een nieuwe uitspanning bij het Uddelermeer geopend welke de naam kreeg: Theehuis Uddelermeer. Het Theehuis was eigendom van het Koninklijk Huis en de eerste beheerders waren J.C. Itmann en W.H. Snethlage. Tijdens de tweede wereldoorlog op eerste Paasdag in 1943 brandde het Theehuis Uddelermeer volledig af.

 

EEN NIEUW LEVEN

In 1947 werd het Theehuis Uddelermeer gedeeltelijk heropend en in 1953 werd het restaurant erbij gebouwd. Vanwege de prachtige omgeving, het natuurzwembad en de mogelijkheid van kamperen op de Hunneschans verkreeg Restaurant Theehuis Uddelermeer een enorme faam. Vele dames uit Uddel werkten in de bediening.

Het Restaurant Theehuis Uddelermeer is tot op heden nog steeds eigendom van het Koninklijk Huis.

 

Onderstaande foto’s konden we plaatsen met toestemming van en met dank aan www.gelderlandinbeeld.nl (Gelderland Bibliotheek)