OMGEVING

Na een wandeling of fietstocht is het natuurlijk
goed vertoeven bij Restaurant Theehuis Uddelermeer.

Wandelen of fietsen in een schitterende omgeving

Restaurant Theehuis Uddelermeer is bij uitstek geschikt als startplaats voor een wandel- of fietstocht, bijvoorbeeld de Houtdorperveld route. Temidden van de bossen en heidevelden, die een enorme rust uitstralen, zijn talloze wandel en fietsroutes mogelijk. Het vertrekpunt op zich is al zeer interessant.

Restaurant Theehuis Uddelermeer ligt in een gebied met veel natuur- en cultuur historische waarde zoals het Bleke- en Uddelermeer en de oudste aarden burgwal van ons land, de Hunneschans. In Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. In 1685 gesticht door Koning-stadhouder Willem III, naar ontwerp en onder toezicht van Daniël Marot.

Grootste aaneengesloten natuurgebied

Het Kroondomein is met circa 10.500 ha het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland. Het bestaat uit naald- en loofbossen afgewisseld door heidevelden. Tussen Uddel en Hoog Soeren ligt wildpark en bezoekerscentrum Het Aardhuis met onder andere edelherten, reeën en wilde zwijnen. Nabij Otterlo ligt Het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Oudste bossen van de Midden-Veluwe

In de driehoek Garderen-Putten-Ermelo ligt Boswachterij Speulder- en Sprielderbos , oppervlakte ca. 2560 ha. Het zijn de oudste bossen van de Midden-Veluwe met als hoogste punt de Driese Berg (58m). Het gebied is zeer vogelrijk en karakteristiek is de boommarter. Het gebied is bekend om het Solse gat met poel en grafheuvels. nabij Kootwijk bevindt zich een groot zandverstuivingsgebied. Een bijzondere route is de Houtdorperveld-route.